Om Radio Ålesund

Vi dekker Sunnmøre!

Radio Ålesund sender live fra bystudioet i Ålesund sentrum hver eneste dag, og gir deg alt du trenger av lokale nyheter, sport, vær, trafikk og reportasjer i tillegg til favorittmusikken din på løpende bånd. Hos oss får du en unik miks av de nyeste hitlåtene, blandet sammen med gode gamle klassikere.

Radio Ålesund tar pulsen på Sunnmøre og holder deg oppdatert på det som skjer lokalt.

Dette er Radio Ålesund

Radio Ålesund følger det som skjer i regionen og med oss i øret, holder du deg oppdatert på lokale nyheter, sport og kultur. Radio Ålesund formidler sine sendinger på nett, på DAB og på FM. Vårt kjerneområde er Ålesund, Giske, Sula og Sykkylven kommuner og det bor i overkant av 90 000 mennesker i dette området.

Musikk er viktig og vi spiller dagens største hits, blandet med de største og beste låtene fra 80-tallet og frem til i dag. Vi vektlegger variasjon og liker å grave i musikkbunkene for å sørge for at du alltid hører noe nytt og kan bli hos favorittstasjonen din lenge!

Radio Ålesund er medlem av Norsk Lokalradioforbund og er beredskapsradio i vårt dekningsområde.

Radio Ålesund har en unik lytterposisjon i regionen, og er blant Norges mest populære radiostasjoner målt i oppslutning i eget dekningsområde. Det viser tall fra den offisielle radioundersøkelsen som gjennomføres av Kantar på oppdrag fra Norsk Lokalradioforbund. Takk for at du velger oss! Vi gjør vårt beste for å fortjene tilliten hver eneste dag.

Radio Ålesund sender 24 timer i døgnet, 365 dager i året og du hører oss både på FM, DAB og på internett

Radio Ålesund er heleid av og en del av Jærradiogruppen AS, som har blitt ett av Norges største lokalradiokonsern med eierinteresser i tradisjonsrike og populære radiostasjoner over hele landet. Jærradiogruppen har lange og stolte tradisjoner med sammenhengende drift siden 1985 da det ble åpnet for kommersiell radiodrift i Norge. Vår eier er i dag en aktør med stabilt gode lyttertall og solide markedsposisjoner.

Jærradiogruppen består i dag av Radio Tønsberg, Radio Sandefjord, Radio Horten, Radio Grenland, Radio Nordsjø, JærRadioen, Radio Sandnes, Radio Atlantic og Radio Ålesund.

Radio Ålesund sender live fra bystudioet i Ålesund sentrum hver eneste dag

Her hører du oss

I tillegg til internett hvor du kan høre oss over hele verden, kan du ta ned våre sendinger på DAB og FM lokalt. Her er en oversikt over våre dekningsområder og frekvenser. Vil du nytte til oss nå via nettradio, besøk vårt lyttesenter. Opplever du tekniske feil i ditt område kan du også melde inn feil.

Dekning på FM
Radio Ålesund har dekning på FM i totalt fire kommuner, gjennom to sendere. Du kan høre våre sendinger i Ålesund, Giske, Sula og Sykkylven. Vi har konsesjon fra myndighetene for sendinger på FM ut 2027. Nedenfor finner du en oversikt over alle våre FM-frekvenser.

Aksla - FM 104.5 MHZ

Dekning i Ålesund, Sula og Giske

Spjelkavik - FM 100.3 MHZ

Dekning i Sykkylven

Dekning på DAB
Radio Ålesund sender i region 23 i lokalradioblokka. Denne regionen dekker i Haram, Giske, Ålesund, Skodje, Sula, Ørskog, Herøy, Hareid, Ulstein, Sykkylven, Stordal, Sande, Ørsta, Norddal, Vanylven, Stranda, Volda Radio Ålesund har konsesjon fra myndighetene for å sende på DAB+ frem til 2031.

Frekvensområde

Vi sender i kanal 11D i frekvensområdet 221,296 – 222,832

Hva er lokalradioblokka?

Lokalradioblokka er en av fire landsdekkende frekvensblokker som benyttes til digital radio. Lokalradioblokka består av 37 lokalregioner som til sammen dekker hele fastlands-Norge.

Mangler vi i din DAB-radio?

Dersom du ikke finner Radio Ålesund i kanallisten på din DAB-radio, må du søke oss opp. Det gjør du på en av følgende måter:

 

Funksjonen som lar deg hente kanalene på nytt, altså oppdatere kanallista, kan enten ha en egen knapp eller ligge i hovedmenyen på radioen. Se etter “scan”, “full scan”, «autotune» eller lignende.


På noen mottakere kan det også være nødvendig å gjenopprette fabrikkinnstillingene (factory reset).

Har du problemer med mottak?

Dersom du opplever problemer med mottaket av radiokanaler på din DAB-radio, kan dette skyldes flere ting. Mottaksproblemer kan bestå i periodevis stillhet, hakkete lyd eller helt manglende signal (No signal). Dersom dette gjelder deg anbefaler vi å prøve følgende tiltak, før du eventuelt kontakter oss i Radio Ålesund.

 

1. Oppdater kanallisten
Funksjonen som lar deg hente kanalene på nytt, altså oppdatere kanallista, kan enten ha en egen knapp eller ligge i hovedmenyen på radioen. Se etter “scan”, “full scan”, «autotune» eller lignende.

2. Sjekk antenne
For best mottak må antennen være plassert/montert vertikalt. Enkelte antennetyper krever jording. Sjekk at jordingskabel ikke har løsnet (gjelder spesielt bil og båt).

3. Elektromagnetisk støy
Elektromagnetisk støy fra el-artikler kan forstyrre signalene slik at mottaket blir redusert. Prøv å flytte radioen om det er mulig.

4. Bruk service following/automatisk frekvenssøk

I tillegg til internett hvor du kan høre Radio Ålesund over hele verden, kan du ta ned våre sendinger på DAB og FM lokalt.

Meld fra om feil

Opplever du tekniske feil i ditt område? Vi setter pris på om du sender oss en melding om signalet har falt ut eller er ustabilt.

Navn på den som sender inn feilmelding
E-postadresse til den som sender inn feilmelding
Oppgi så nøyaktig som mulig området, der feilen har oppstått (Stedsnavn)
Beskriv etter beste evne hva feilen består i