I sosiale medier florerer det med kontoer som deler tips til hvordan man kan lage det ene og det andre, og en av dem som inspirerer til kreativitet i matveien er «matinfluencer» Amalie Olsen fra Sunnmøre.
Vi tok en prat med Amalie på telefon for å bli litt bedre kjent med kvinnen bak alle disse oppskriftene som når langt utenfor Sunnmøres grenser. Hvordan startet mattinteressen og hva var det som gjorde at hun bestemte seg for at «min matlaging» skal deles med folket. Hun er selvlært, men interessen har gitt henne over 11000 følgere på Instagram og over 20000 på TikTok, så det er svært mange som daglig blir inspirert av Amalies matlaging. Og i det siste at veldig mye av maten blitt laget kjøkkenets «IT» produkt om dagen, nemlig Airfryeren. Men hva er i grunn Amalies favorittoppskrift i airfryeren?
Amalie henter inspirasjon flere steder til sin matlaging og er ikke fremmed for å mikse kjøkken. Asiatisk og meksikansk kan fint gå hånd i hanske om man vet hva man driver med. Hun får også mange tips fra følgere som ønsker at hun skal lage diverse ting, men er det alt som blir like godt?
Dagsaktuelt når vi tok praten var selvfølgelig fredagstacoen, og sammen med den tradisjonelle fredagstacoen har hun også noen andre vrier hun går til for å variere litt.
Til slutt måtte vi snakke litt om hun tar noen snarveier i matlagingen. På kontoen er det selvfølgelig fra bunnen, men kan også Amalie, med sin matkunnskap, gå for toro og ferdigpizza?
Du finner den inspirerende maten under mattips_amalieolsen på Instagram og under Amalie Drønnen Olsen på TikTok.
Hør praten med Amalie her: