Dagens julegjester var Marianne Stenseth og Arild Berentzen fra Eiendomsmegler Vest. For mange kjent fra boligpraten som vi har i starten av hver måned. Denne gangen krydrer vi Boligpraten med litt jul og kjører en årskavalkade av årets Boligprater.
Som med alle andre julegjester tar vi tempen på hvordan det står til med matsorteringen hos Marianne og Arild etter at Attvin (tidligere Årim) rullet ut matavfallsdunkene i «gamle» Ålesund kommune. Begge virker å være godt i gang, og har også god kontroll på hva som er matavfall og hva som ikke er det. Men mengden mat som endte i matavfall gjorde at Arild ble litt mer bevisst på at det faktisk kastes for mye mat. Vi testet også hjemmelaget Nøttebrød (oppskrift lenger nede) fra vår huskokk, Cecilie, som laget et godt nøttebrød av rester fra blant annet sirup fra pepperkakebaking.
Som vanlig når det er boligpraten på radion presenterte Arild den siste statistikken fra Eiendom Norge før vi gikk gjennom alle årets tema i korte trekk slik at hvis du skal kjøpe eller selge bolig i løpet av tiden som kommer, så får du svar på det meste i denne juleutgaven av Boligpraten.
Vi snakket også om gjenbruk av ting som julegave og hvordan gjestene stiller seg til dette.
Bland melk og kulturmelk, og varm opp til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av væsken. Rør i resten av melkeblandingen.
Bland inn salt, sirup og grovt mel. Elt inn hvetemel til deigen såvidt slipper bollen. La den heve til dobbel størrelse. Grovhakk valnøtter og elt dem inn.
Del deigen i tre deler og form dem til runde eller avlange brød. Etterhev brødene i ca. 30 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek brødene midt i stekeovnen ved 210 °C i ca. 40 minutter. Avkjøles på rist.
Hør praten med Marianne og Arild her: