Dagens julegjester er Victoria (PirCowork), Iselin (Næringsforeningen Ålesundsregionen) og Andreas (Sparebank1 SMN) som kom for å fortelle om det som skal bli en juletradisjon, nemlig Cowork/Afterwork på Sunnmøre.
Som alle andre julegjester snakket vi med gjengen om sortering av matavfall og hvordan vi kan redusere matsvinn i julen, og ellers på året. Alle kunne fortelle at de allerede hadde forberedt seg godt nå som Attvin (tidligere Årim) starter innhenting av matavfall i gamle Ålesund kommune.
Også trioen i studio fikk prøve seg på en matrett laget av matrester. Og denne mandagen var det grønnsaksrestene fra fredagstacoen som fikk nytt liv. Her hadde huskokken vår syltet alle grønnsaksrestene fra tacoen. Oppskrift finner du lenger nede i saken.
Gjengen fortalte oss også om bakgrunnen for at de arrangerer Cowork/Afterwork på Pir. Etter lockdown på grunn av pandemien i desember 2021 flyttet de arrangementet til påsken 2022. Men samme år arrangerte de det igjen til jul 2022. Og fremover blir dette en juletradisjon der man kan komme sammen å jobbe i lag på Pir 20-21. desember. Enten du er i jobb eller som student er dette en fin måte å bli kjent med nettverket av bedrifter her på Sunnmøre.
Vi tar også «juletempen» på gjestene for å høre hva som gir dem julestemning og hva de tenker om å gi brukte julegaver.
Syltet Tacomiks med tradisjonell 1-2-3 lake:
1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann blandes i en kjele.
Kok opp laken.
Fyll dine tacorester (grønnsaker) i et sterilt glass og hell over laken til glasset er helt fylt.
De syltede tacogrønnsakene er klare til bruk etter noen timer, men blir bedre hvis du lar dem stå til neste tacofredag.
Hør praten med Victoria, Iselin og Andreas her: