Fredagens julegjest var Tarjei Omenås, Salg og partneransvarlig i AaFK, som ikke bare jobber i AaFK, men som også omtaler seg selv som en ihuga AaFK-supporter. Han er også medeier og i styret av Ålesunds nye Padel senter, Sunnmøre Padel.
Som vanlig startet vi julegjestpraten om mat og matavfallssortering. Og der hadde Tarjei mange gode tips å komme med siden han har vokst opp i et hjem, og har nå også fått en svigerfamilie, som er svært interessert i mat og det å bruke alle råvarer. Vi fikk også brynet oss på et hjemmelaget pizzahorn (se oppskrift under) av huskokken Cecilie, som denne gangen hadde tatt i bruk masse gammelt på kjøkkenbenken og i kjøleskapet for å lage blant annet pizzasaus til hornene.
Tarjei fortalte også om sitt brennende engasjement for AaFK, ikke bare siden han er ansatt i klubben, men også fordi klubben alltid har hatt en spesiell plass i Tarjeis liv. Som salg og partneransvarlig ser også Tarjei hvordan de sportslige resultatene påvirker engasjementet i næringslivet rundt klubben. Og der hadde Tarjei kun positive ting å fortelle om. Vi tok også opp det nye Padel-senteret, Sunnmøre Padel, som Tarjei er medeier og sitter i styret i. Han fortalte litt om sporten, som er en sport man kan drive med, uavhengig av bakgrunn både fysisk og sportslig.
Til slutt snakket vi om hva som er jul for Tarjei. Og da kunne han fortelle om en litt uvanlig juletradisjon hos familien Omenås.
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (cirka 37 grader Celsius) og tilsett egg, moste poteter, og salt. Tilsett hvetemel gradvis til deigen får en passe konsistens. Den skal verken være klissete eller for hard.