Årets første julegjest er Caroline fra Attvin (Tidligere Årim) som forteller litt om navnendringen på selskapet.
Sammen med nettopp Attvin skal vi, tradisjon tro, motivere til riktig avfall i riktig dunk, og i år er det matavfall som er i fokus. Julen er høytid for kasting av mat og dette vil vi redusere ved at vår huskokk, Cecilie, lager mat av rester og gammel, men fortsatt brukbar, mat som vi sammen med gjestene skal smake på i studio. Denne gangen var det hjemmelaget Granola med biter av gamle epler og kanel som sto på menyen (Se oppskrift under).
Vi snakket også om utrullingen av matdunker i «gamle» Ålesund kommune og hvordan Caroline selv syns det fungerer å sortere matavfall hjemme. Lurer du på hvilken matkaster du er? Ta testen på matvett.no
Vi snakker selvfølgelig også om gjenbruk i år også og julegjestene skal i år som i fjor ha med seg en julegave til neste gjest for å vise at man fint kan gi brukte ting videre så lenge det ikke er ødelagt eller lignende.
Oppskrift på hjemmelaget Granola:
– Sett ovnen på 140 grader.
– Miks alle ingrediensene godt i en bolle.
– Fordel massen på et stekebrett med bakepapir og stek i 45-60 minutter.
– Miks 3-4 ganger i steketiden.
– Avkjøl og oppbevar tørt.
Hør praten med Caroline fra Attvin her: