Dagens julegjest er CEO i 62 Nord, Mikael Forselius, som kom for å fortelle litt om hvordan de forskjellige hotellene gjør seg klare til jul.
Vi snakket også med Mikael om sortering av matavfall og hvordan de på hotellene jobber for å redusere matsvinn. Mikael har som kanskje enkelte vet en bakgrunn som kokk og han er derfor kanskje litt over gjennomsnittet interessert i å redusere matsvinn og ikke minst, bruke opp rester fra måltider til å skape nye matretter. Og en svensk tradisjon i form av restemat er noe vi andre også kanskje kan ta i bruk hjemme for å redusere matsvinn.
Vi serverte også Mikael en hjemmelaget smaksprøve basert på gamle rester, nemlig koreansk eplesirup (oppskrift lenger ned i saken).
Mikael fortalte også om alt det spennende som skjer på hotellene i desember, blant annet ensomt juletre på Hotel Brosundet, og at de opplever at flere og flere faktisk legger julefeiringen til hotellene for å få alt servert uten noen egne gjøremål på julaften.
Vi tar også juletempen med Mikael og hører hva han tenker om gjenbruk av gaver under juletreet.
Kutt epler i mindre biter og vei dem for å finne ut hvor mange gram du har.