Selv om det fortsatt er tidlig i november er det mange som allerede er godt i gang med planlegging av juleselskap, julebord eller julaften for saks skyld. Og felles for alle de tre nevnte er julemat. Men hvordan får vi den perfekte julemiddagen?
Robert fra Eurospar Moa tok turen i studio for å snakke om de mest populære middagene vi spiser til jul, nemlig pinnekjøttet, svineribben eller lutefisken. Hvor lenge skal vi egentlig vanne ut pinnekjøttet og kan man kanskje dampe den på andre måter for mer smak?
Vi snakker selvfølgelig også om det som stort sett er på alles lepper i forbindelse med svineribben, sprø svor. Hvordan får vi den perfekte svoren og hvordan redder vi svoren om den ikke blir sprø? Robert kommer også med et godt tips til hvordan du kan gjør litt av jobben i forkant av et eventuelt selskap slik du slipper å gjøre alt på selve dagen.
En annen tradisjonsrett er lutefisken, som de fleste i dag kjøper ferdig i butikk. Men for de som er nysgjerrig så forteller Robert oss om hvordan vi går frem om vi ønsker å lute fisken selv.
Til slutt snakker vi om sylte og lammerull, to håndverk som er litt døende, men som enkelt kan tas opp igjen for dette er to prosesser som ikke krever alt for mye kunnskap og Robert forteller oss om prosessene.
Hør praten med Robert her og bli klar til julematen du også: