I dag er det årets vaffeldag og det må jo selvsagt markeres også her på Radio Ålesund. Kenneth stiller med 3 liter vaffelrøre og Egil har med vaffeljern og tilbehør. Nå skal det stekes vaffelhjerter til både gjester og kollegaer! Her får du også en god vaffeloppskrift.
Fredag, vaffeldag og hvorfor ikke spise et vaffelhjerte eller en hel plate, for den del, sammen med kollegaer, familien hjemme eller venner? En flott måte å gå mot helgen på. Og ja, vi elsker vafler! Det er vi heller ikke alene om, for i følge melk.no spiser hele 42% av alle nordmenn vafler en gang i måneden eller oftere (Ipsos spisefakta 2020). Vaffelhjerter er med andre ord noe vi liker å kose oss med og fredagsvafler er en fin tradisjon mange steder og vi er ikke fremmed for å adoptere den.
Vaffeloppskrift
1 porsjon gir 12 stk
4 dl melk
2 dl lettrømme
4 stk egg
6 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 dl sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
100 g meierismør
Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør, til en jevn røre. La den svelle i minst ½ time.
Du kan gjerne bytte ut rømmen med syrnet melk. Har du melk som har gått ut på dato kan denne også som regel fint brukes i vaffelrøre. Ta en lukttest.
Smelt smøret og rør det inn.
Stek vaflene og server de gjerne varme med din favoritt topping. Egil vil ha smør og sukker eller bringebærsylte. Kenneth vil ha jordbærsylte på sine. Noen vil ha brunost, rømme, kvarg eller noe friskt til, som ferske bær eller lignende.
(Oppskrift fra melk.no – Opplysningskontoret for Meieriprodukter).